T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Sancak Ortaokulu

Okul Güvenlik Planı

 

OKUL GÜVENLİK PLANI(SCHOOL SAFETY PLAN) 

*English below

Gençler ve teknoloji, günümüz dünyasında çoğu kez ayrılamaz. Web´in kullanımı artarken, güvenli kullanımıyla da ilgilidir.Güvenli bir ortam sağlamak için, risklerin çeşitlerini ve sıklığını ve bunları azaltmak veya daha da iyisi ortadan kaldırmak için çözümleri anlamamız gerekir.Gençler çevrimiçi ortamda karşılaşılan riskler konusunda daha genç kullanıcılar için daha güvenli bir internet yaratmanın yolları ile ilgili önemli miktarda araştırma yapılmıştır.

Çevrimiçi gençlerin karşılaştığı risklerden biri de siber zorbalık veya çevrimiçi mağduriyettir: yani elektronik iletişim şekillerini kullanan zorbalık veya taciz.Siber zorbalığın bazı örnekleri açıkça tanımlanabilirken diğerleri daha azdır.Siber kelimenin mağdurunu korkutmak için kullandığı dil ve taktiklerin cezai bir suç olduğunun açık işareti olduğu durumlarda olabilir, bazı durumlarda ise yalnızca bir şahsın kötü davranışlarından kaynaklanır.Siber zorbalık, genellikle eylemin tekrarını gerektirir.Siber zorbalığı yaygınlaştırma konusunda, özellikle geleneksel zorbalığa kıyasla açık bir anlaşma eksikliği var ve bu, yaygınlığı hakkındaki istatistikleri etkiliyor.İnternetteki siber zorbalığa hitap etmenin bir yolu, okul zorbalığı ve siber zorbalık arasındaki bağlantıyı kullanmaktır.Okul zorbalığına, gençlerin sahip oldukları ve birbirlerine karşı olan ilişkileri ve tutumları geliştirmeye çalışan girişimler denir.Bu tür girişimleri, çevrimdışı zorbalığa karşı koymak için potansiyel olarak etkili önleme tedbirleri olarak düşünülmekte ve çevrimiçi zorbalığa karşı koymada da yararlı olabilirler.

Gençler ve yetişkinler genellikle çevrimiçi mağduriyet konusunda farklı yorumlara sahiptir.Yetişkinler bazı eylemleri bir şekilde tedavi etme eğilimi gösterirken, gençler aynı örnekleri akranları arasında normal bir etkinlik olarak açıklayabilir, ancak bunlar çevrimdışı bir sorunla başlar.Okullar, okul çapında bir zorbalık önleme programının oluşturulmasını kolaylaştıracak politikalar oluşturur ve bu programlar tipik olarak etkinliklerinin periyodik değerlendirmelerini içerir.Başarılı ve etkili programlar, bireysel öğrencilerden ve sınıflardan, eğitimcileri ve öğrencileri birleştiren zorbalık karşıtı takımlara kadar, okulda her seviyede zorbalık karşıtı stratejileri teşvik etmek için çalışır.

Ağır internet kullanıcıları uygunsuz içerikle çevrimiçi karşılaşabilir;Gençler genellikle cinsel taciz veya cinsel içeriğe online olarak maruz kalma ile karşı karşıya kalabilir.World Wide Web´deki sınırsız içerik, olgunlaşmamış gençleri istenmeyen cinsel içeriğin ve bilginin geniş bir koleksiyonuna götürebilir.Örnekler, cinsel ilişki talepleri, cinsel konuşmalar, cinsel fotoğraflar gönderme veya talep etme veya istenmeyen cinsel bilgilerin ifşa edilmesini içerir.Ayrıca, istenmeyen pop-up´lar vasıtasıyla cinsel olmayan içerik için web´de gezinirken, gençler bazen müstehcen içerik veya cinsel imgelem / videolarla karşı karşıya kalırlar.E-posta dolandırıcılıkları alabilirler.

İstenmeyen cinsel buluşmalarla uğraşmak için en yaygın önerilen strateji, gençleri bu tür sağlayıcıları engellemeye teşvik etmek veya onlara yardım etmek veya sorun yaşadıkları çevrimiçi forumdan ayrılmaktır.Çoğu genç, utanç yüzünden çevrimiçi olarak karşılaştıklarında yetişkinleri dahil etmeme eğiliminde oldukları için, ebeveynlerin ve eğitimcilerin, gençlerin zorluklarla karşılaşabileceğini belirtmek için dikkat etmeleri gereken işaretlerden haberdar edilmesi gerekir.Bu nedenle, kurslar ve bilgilendirici görüşmeler genellikle okullarda veya yerel konseyler tarafından organize edilirken, diğer etkin yöntemler filtreleme ve güvenlik duvarı teknolojilerini içerir.Buna ek olarak, internet erişimi sağlayan şirketlerin kullanıcıları için daha güvenli çevrimiçi ortamlar sağlamaları, dolayısıyla çevrimiçi riskleri ele almanın bir başka yolunu teşvik etmeleri önerilir.

Gençlerin daha proaktif olarak çevrimiçi mahremiyetlerini korumaları durumunda, internetin oluşturduğu risklerin birçoğu azaltılabilir.Kişisel bilgilerin çevrimiçi olarak açığa çıkmasına daha az istekli olacak şekilde eğitilmeleri ve gizliliklerini nasıl yöneteceklerini bilmeleri gerekir;Bu tür eğitim, özellikle genç yaştan itibaren okullarda önemlidir.Ebeveynler ve çocukları arasındaki nesil boşluğu nedeniyle, birbirlerine güven duymalarını engelleyebilecek ve dolayısıyla çevrimiçi riskin etkili bir şekilde kontrol altına alınmasına neden olabilecek bir yanlış anlama olasılığı bulunmaktadır.Bu nedenle, gençlerle yetişkinler arasındaki iletişim teşvik edilmelidir;siber güvenlikle ilgili diyaloga girmek, boşluğu hafifletmeye ve güvenlik tedbirlerini geliştirmeye yardımcı olabilir.Bu tür diyaloglar aynı zamanda gençleri ebeveynlerini çevrimiçi olan kaynaklar ve web siteleri konusunda eğitmeye teşvik edebilir,

Yarın dünyanın liderleri arasında internet güvenlik tedbirlerini tartışmak çok önemlidir.Web´in sağladığı yararlar modern kültürümüzün bir parçasıdır ve birçok teknolojik ilerlememizin gençlerin kendilerinin güvenliği konusunda geri tepmesine izin vermemeliyiz.

E GÜVENLİK MÜFREDATIMIZ HAKKINDA

•  Medya okur-yazarlığı ve bilişim derslerinde internet kullanımı ile ilgili içerik güncel ve teknolojik gelişmeler ışığında güncellenmiştir.

• Çocuklarda bilinçli ve güvenli internet kullanımına dair bilgi, beceri ve tutumların geliştirilmesi için seminerler düzenlenmektedir.

 • Sosyal Bilgiler, İngilizce, Bilişim, Rehberlik vb ilgili derslerde uygun şekilde işlenmesi sağlanmaktadır.

 • Ders müfredatlarına sosyal medya başta olmak üzere internetin bilinçli kullanımı ile ilgili konuların yenilenen bilgilerle güncellenmesi okul BİT koordinatör öğretmeni tarafından sağlanmıştır.

• Fatih projesinin yürütülmesi ve sürdürülmesi aşamasında teknolojinin etkili ve güvenli kullanımlarının sağlanması için BTK tarafından güvenli internet ağı mevcuttur.

• MEB'e bağlı okullarda elektromanyetik kirliliğe ve internet güvenliğine önem verilmektedir.

 

ÇOCUK VE ERGENLERE YÖNELİK e GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

 • Aileye yönelik çocuk ve ergenlere denetimli, sınırlı ve amaçlı kullanım sağlayabilmeleri ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapmaktayız.

• İnternetin güvenli kullanımı ile ilgili paketlerin tanıtım ve yaygınlaşmasını sağlamak devlet politikasıdır.

• Evlerde limitli internet paketlerinin kullanımını teşvik etmek için rehberlik yapılmaktadır.

• Kullanım farkındalığına yönelik uygulamalar geliştirmek için derslerde bu konuya öncelik verilmektedir.

 •Ebeveynleri denetim yolları ve teknolojik imkânları ile ilgili bilinçlendirmek ve gerekli uygulamaları geliştirmek ve yaygınlaştırmak için okul rehber öğretmenlerinden yardım alınmaktadır. 

 

CEP TELEFONU KULLANIMI

 

Bu sebeple; Öğretmenler ve yardımcı hizmetler personeli cep telefonlarını öğrencilerin bulunduğu zaman ve ortamlarda kullanamazlar.
2. Öğrenciler okula gelirken- öğrenci servisi aracı ile gelip gitmeleri ve servis görevlileri vasıtası ile öğrenciye ulaşma kolaylıkla mümkün olduğu için- cep telefonlarını getiremezler. Herhangi bir sebeple cep telefonlarını okula getirmek zorunda kalan öğrenciler cep telefonlarını Okul idaresinin gösterdiği yere ve ilgili görevliye, okul çıkışında almak üzere kapalı bir şekilde- teslim etmek zorundadırlar. Sınıfta herhangi bir öğrencinin cep telefonu bulundurması ve dolayısıyla kullanması yasaktır.
3. Sınıf ortamında ve okul binası içinde cep telefonu bulundurma yasağını ihlal eden öğrencinin birinci ihlalde bir hafta, ikinci ihlalde iki hafta üçüncü ihlalde dönem boyunca cep telefonuna okul idaresi tarafından (süre bitiminde iade edilmek üzere) el konulur. Kural ihlali durumunda uygulanacak bu yaptırımı öğrenci velisinin de desteklemesi için, eğitim öğretim yılı başında (ya da öğrencinin kaydı esnasında) yapılan yazılı sözleşme ile velinin kabulü sağlanır ve imzası alınır.
4. Okul sınırları içerisinde herhangi bir öğrencinin wi-fi bağlantısına erişmesine izin verilmez. Diğer ifadeyle öğrencinin herhangi bir yolla şifreyi elde edip kablosuz ağ bağlantısına bağlanması yasaktır. Bu yasağı ihlal ettiği tespit edilen öğrencinin cep telefonuna bir hafta için el konulur.
5. Okul ve derslik sınırları içerisinde öğrenci tarafından cep telefonu sadece ders etkinliği uygulamaları esnasında, öğretmenin kontrolü altında ve ders aracı olarak kullanılabilir. Bu amacın dışındaki kullanımlara izin verilmez.
6. Öğrenci cep telefon numarasının, öğrenci velisinin izin verdiği kişiler dışındakiler tarafından öğrenilmesine izin verilmez.
7. Velilerle her yıl, eğitim öğretim yılı başında cep telefonu kullanımı konusunda bilgi verme amaçlı toplantılar yapılır.
8. Öğretmenlerle (eğitim öğretim başında, ortasında ve sonunda olmak üzere) yılda üç kez yapılan öğretmenler genel kurulunda okul güvenliği ve dolayısıyla cep telefonu politikası hakkında değerlendirme amaçlı tartışmalar yapılır.

 

OKULUMUZDA FOTOĞRAF YADA VİDEO ÇEKİMİ VE YAYINLANMASI

1. Okul idaresi tarafından görevli kılınanlar haricindeki kişiler tarafından ve öğrenci velilerinin bilmek istedikleri etkinlik ve programlar dışındaki zamanlarda,okul ve okul bahçesi sınırları içerisinde fotoğraf ve video çekimi yapılamaz. Bu yasak bir öğrencinin diğer bir öğrencinin fotoğraf ve videosunu çekmek istemesi durumunda da geçerlidir.
2. Okul idaresi tarafından görevlendirilen kişilerin çektiği fotoğraf ve videolar ancak Okulun resmi web adresinde ve sanal ortamlarında, ilgili öğrenci velisinin talep ve yazılı onayı ile yayınlanabilir. Öğrencisi için onay vermeyen velinin öğrencisi ile ilgili fotoğraf ve videolar yayınlanmaz.
3. Velisi tarafından fotoğraf ve video görüntülerinin çekilip yayınlanmasına onay verilmeyen öğrencilerin, çekim esnasında psikolojik baskı yaşamaması için tedbirler alınır.
4. Okul görevlileri tarafından yayınlanan resim ve videolarda öğrencilerin kişisel bilgilerine kesinlikle yer verilmez. Öğrenciler, bir video konferans araması veya mesajı hazırlamadan veya cevaplamadan önce bir öğretmenin izin isteyecektir. Video konferans, öğrencilerin yaşı ve yeteneği için uygun bir şekilde denetlenecek. (okullar bunun nasıl uygulanacağını ve başarılacağını listelemelidir) Veliler ve bakıcıların rızası, çocuklar video konferans faaliyetlerine katılmadan önce edinilecektir. Video konferans, sağlam bir risk değerlendirmesini takiben, resmi ve onaylanmış iletişim kanalları vasıtasıyla gerçekleşecektir. Sadece ana yöneticilere video konferans yönetim alanlarına veya uzaktan kumanda sayfalarına erişim hakkı verilmektedir. Eğitimli video konferans servisleri için benzersiz oturum açma ve şifre bilgileri yalnızca personel üyelerine verilecek ve güvence altına alınmış olacak.

E-GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

 
Dijital teknolojiler okul çağı çocukları için de olağanüstü imkanlar ve fırsatlar sunuyor. Çocuklar da internet ortamının sağladıklarıyla bilgiye, eğlenceli oyunlara ve benzeri etkinliklere kolayca ve hızlıca erişim sağlayabiliyorlar. Ancak, dijital teknolojilerin sağladığı bu harika imkanların yanında, çocuğun zihinsel, ruhsal ve fiziksel saldırılarla, tuzaklarla karşılaşması tehlikesinin varlığı da hafife alınamaz bir gerçekliktir. Örnek vermek gerekirse internet ortamındaki bir çocuğun istem dışı da olsa karşısına çıkan bir reklamı izleme yoluyla ya da arama motoruna bilerek-bilmeyerek yazacağı yanlış bir kelime sebebiyle pornografik bir siteye girmesi mümkündür ya da çocuğun merakını kışkırtan bir görsel onu zihinsel, duygusal ya da fiziksel olarak tehlikeye düşürecek ortamlara sürükleyebilir. Gün geçmiyor ki, bazı online oyunlar sebebiyle ebeveynleri korkutan, endişeye ve dehşete düşüren, ruhsal ya da fiziksel olarak mağdur olmuş bir çocukla ilgili bir haber duymamış olalım!

Yukarıda kısaca söz edilmiş olan tehlikelerden çocuğu korumanın en emin yolu, onu internet ortamından tamamen uzak tutmaktır. Ancak çok hızlı gelişen dijital teknolojiler sebebiyle ve ne yazık ki, çocuğu internet ortamından tamamen uzak tutmak mümkün olmamakta, tamamen yasaklamak sorunu çözmemektedir. Kaldı ki çevresel etkenler ve ebeveyn tutumları sebebiyle internet ortamlarını tamamen yasaklamak ve erişimi engellemek imkansız bir hal almıştır. Bu sebeple çocuğu internet ortamının oluşturduğu tehlikelerden korumak için tamamen yasaklamaya çalışmaktan daha etkili tedbirler bulmak zorunluluğu vardır.                 

Öncelikle ifade etmek gerekir ki, dijital teknolojilerin sahip olduğu imkanlar sebebiyle alınabilecek hiç tedbir çocuğu yukarıda sözü edilen tehlikelerden yüzde yüz oranında koruyamayacaktır. Dolayısıyla söz konusu tehlikelerden kendisini koruması için çocuğa bilgi, bilinç ve davranış kazandırmaktan, bu hedef için çaba harcamaktan daha etkili bir yol kalmamaktadır.

Bu gerçekler sebebiyle, okul politikası olarak öğrencilerimizi internet ortamlarının tehlikelerinden ve zararlarından koruyabilmek için ısrarlı ve kararlı bir şekilde uygulamalar gerçekleştirir ve gerekli, uygulanabilir yasaklar getiririz.

 

ÇOCUK VE ERGENLERE YÖNELİK E- GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

 

 • Aileye yönelik çocuk ve ergenlere denetimli, sınırlı ve amaçlı kullanım sağlayabilmeleri ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapmaktayız.

• İnternetin güvenli kullanımı ile ilgili paketlerin tanıtım ve yaygınlaşmasını sağlamak devlet politikasıdır. Telekom buna yönelik güvenli internet paketi sunmaktadır.

• Evlerde limitli internet paketlerinin kullanımını teşvik etmek için rehberlik yapılmaktadır.

 • Okul aile birliklerinin güçlendirilmesi ve teşvik edilmesi gereklidir.

 • Gençlerin aktif olarak katılacağı sosyal projelerin arttırılmasına ihtiyaç vardır.

 • Güvenli internet paketi kullanımının yaygınlaşmasına yardımcı olunmalıdır.

 • Aile içinde kullanılan bilgisayarların kullanıcıya göre farklı profiller oluşturmaya müsait olması ve güvenli internet hizmetinin de bu profillere göre farklı paketler ile sunulabilmesi gereklidir. Bununla ilgili çalışmalara başlanmıştır.

• Kullanım farkındalığına yönelik uygulamalar geliştirmek için derslerde bu konuya öncelik verilmektedir.

OKUL PERSONELİ

European Schoolnet (www.eun.org) ve School Education Gateway tarafından her yıl yapılan eğitimlere katılmaktadırlar.Okulumuz personeli BIT koordinatörü tarafından eğitim almaktadırlar. Yine e Twinning mesleki gelişim portalından çevrimiçi ve online mesleki gelişim etkinliklerine katılmışlardır. Feruze EROL CANTÜRK İnternet Güvenliği ve eTwinning Etiği kursunu almıştır. Çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) politikası, tüm çalışanların katılımı için resmi olarak sağlanacak ve tartışılacak ve korunma sorumluluğumuzun bir parçası olarak güçlendirilecek ve vurgulanacaktır. Personel, İnternet trafiğinin izlenebileceğini ve tek bir kullanıcıya kadar izlenebileceğinin farkında olacak. Okul sistemlerini ve cihazlarını kullanırken takdir yetkisi ve profesyonel davranış gereklidir. Personelin tüm üyelerine, profesyonel ve kişisel olarak, güvenli ve sorumlu İnternet kullanımı konusunda güncel ve uygun personel eğitimi, düzenli (en az yıllık) temelde çeşitli şekillerde sağlanacaktır. Çalışanların hepsi, çevrimiçi çevrimiçi davranışlarının okuldaki rolü ve itibarını etkileyebileceğinin farkına varacaktır. Mesleği veya kurumu  tehlikeli durumuna düşürdüğü veya mesleki yeteneklerine güvenini kaybetmiş bir şeyin bulunduğu düşünülürse, hukuk, disiplin veya hukuki önlemler alınabilir. Filtreleme sistemlerini yönetme veya BİT kullanımını izleme sorumluluğu taşıyan personelin üyeleri, Liderlik Ekibi tarafından denetlenecek ve sorunları veya endişeleri bildirmek için açık prosedürlere sahip olacaklardır. Okul  çalışanların öğrencilerin yaşlarına ve yeteneklerine göre kullanması gereken yararlı çevrimiçi araçları kontrol etmelidir..  çocukların internetin ve dijital teknolojinin güvenilir ve sorumlu kullanıcıları olabilmesi için ana-babanın / bakıcıların oynayacakları önemli bir role sahip olduklarını kabul eder. Ebeveynlerin dikkatleri, bültenler, mektuplar, okul izahname ve okul web sitesinde okulun çevrimiçi güvenlik (e-Güvenlik) politikasına ve beklentilerine yönelecektir. Evde ve okulda ebeveynlerle çevrimiçi güvenlik konusundaki  işbirlikçi, yaklaşımı teşvik edilecektir.  Evde güvenli İnternet kullanımı için gösteriler ve öneriler içeren ebeveyn eğitimleri sunma veya diğer iyi katılan etkinliklerde çevrimiçi güvenliğin vurgulanmasını içerebilir. Ebeveyn eğitimleri, birlikte vakit geçirme ve spor günleri,gibi sosyal etkinlikler düzenleyeceklerdir. Okul Anlaşması´nın bir parçası olarak ebeveynlerin çevrimiçi güvenlik bilgilerini okumaları istenecektir. Ebeveynler, Okula Kabul Edilebilir Kullanım Politikası´nı okumaya ve çocuklarıyla etkilerini tartışmaya teşvik edilecektir. Çevrimiçi güvenlik konusundaki ebeveynler için bilgi ve rehberlik, ebeveynlere çeşitli biçimlerde sunulacaktır. Ebeveynler, çevrimiçi olarak çocukları için rol modeli olumlu davranışlar teşvik edilecektir.

 
     Okulumuzda 2019 yılında güvenli internet günü kutlanmıştır.  Hafta boyunca öğrencilere bilgilendirme çalışmaları yapılmış,tanıtıcı afişler ve videolar izlenerek etkin katılım sağlanmıştır.Okulumuz öğretmenleri e twinning portalında,safer ınternet SİD 2019 konusunda paylaşım yapmışlardır.

Daha Güvenli İnternet Merkezi (gim.org.tr) - Safer Internet Center´ın resmi sayfası.http://guvenlinet.org.tr/tr/

Güvenli Web (guvenliweb.org.tr) - çevrimiçi güvenlik konuları için farkındalık portalı.

Güvenli Çocuk (guvenlicocuk.org.tr) - 13 yaşından küçük çocuklar için oyun ve eğlence portalı.

Ihbar Web (ihbarweb.org.tr) - yasadışı içerik için telefon hattı.

İnternet BTK (internet.btk.gov.tr) - İnternet ve BT yasası konusunda farkındalık portalı.

SID Page (gig.org.tr) - Daha Güvenli İnternet Günü Türkiye´de resmi sayfası.Veli ve öğrencilere tanıtılmış buralardaki eğitici ebeveyn ve öğrenci bilgilendirici vidoları ,sunuları izlenmiştir. Okumuzda beyin fırtınası etkinlikleri düzenlenmiş,anketler yapılmış,panolar öğrencilerle birlikte hazırlanmıştır.mıştır.http://guvenlinet.org.tr/tr/  sayfasından bilgi amaçlı faydalanılmıştır.

 

 

SCHOOL SAFETY PLAN 

Young people and technology are often inseparable in today´s world. It is also about the safe use of the Web as it increases. To ensure a safe environment, we need to understand the types and frequency of risks and the solutions to eliminate them or even better. a significant amount of research has been done.

 

One of the risks that online young people face is cyberbullying or online victimization: that is, bullying or harassment using electronic forms of communication. Some examples of pepper bullying can be clearly defined, while others are less. in some cases, it is only due to a person´s bad behavior. Pepper bullying usually requires the repetition of action. There is a lack of a clear agreement to spread the tyranny, especially compared to traditional bullying, and this affects statistics on its prevalence. and cyber bullying. It is the use of the link between cyber bullying. These attempts are considered to be potentially effective prevention measures to counteract offline bullying and can also be helpful in countering bullying online.

 

Young people and adults often have different interpretations of online victimization. While adolescents tend to treat some actions in some way, young people can explain the same examples as a normal activity among their peers, but they start with an offline problem. These programs typically involve periodic assessments of their activities. Successful and effective programs work to promote anti-bullying strategies at all levels in the school, from individual pupils and classes, to anti-bullying teams that unite educators and students.

 

Heavy Internet users may be exposed to inappropriate content online, young people often face sexual harassment or online exposure to sexual content. Unlimited content on the Web Wide Web can lead to a large collection of undesirable sexual content and information for immature young people. sexual conversations include sending or receiving sexual photos, or disclosing undesirable sexual information. receive mail fraud.

 

The most commonly proposed strategy for dealing with unwanted sexual encounters is to encourage or help young people prevent these types of providers, or to leave the online forum where they have problems. For this reason, courses and informative interviews are often organized by schools or local councils, while other efficient methods include filtering and firewall technologies. In addition, safer online environments for users of companies that provide internet access it is recommended that they encourage other means of dealing with online risks.

 

If young people are more proactively protecting their online privacy, many of the risks posed by the Internet can be reduced. They need to be trained and less informed about how to manage their personal information online, and this type of training is important in schools, especially from a young age. There is a possibility of misunderstanding that may prevent them from trusting each other and thus effectively control the online risk.Therefore, communication between young people and adults should be encouraged, and dialogue about cyber security can help to alleviate the gap and improve security measures. Such dialogues can also encourage young people to educate their parents about the resources and websites online.

Tomorrow, it is very important to discuss Internet security measures among the leaders of the world.Web´s benefits are part of our modern culture and many of our technological advances have come back to reassuring young people about their security.

 

ABOUT OUR E-SECURITY CIRCULAR

 

• Content related to internet usage in media literacy and informatics courses has been updated in the light of current and technological developments.

 

• Seminars are organized for the development of knowledge, skills and attitudes about the use of conscious and safe internet in children.

 

  • It is ensured that the courses are handled properly in Social Studies, English, Informatics, Guidance and related courses.

 

  • The updating of the subjects related to the conscious use of the internet, especially social media, with the updated information was provided by the school ICT coordinator teacher.

 

• There is a secure internet network by ICTA to ensure effective and safe use of technology during the execution and maintenance of the Fatih project.

 

• Emphasis is placed on electromagnetic pollution and internet security in schools affiliated to Ministry of Education.

 

SAFETY PRECAUTIONS FOR CHILDREN AND ADOLESCENTS

 

  • We conduct awareness-raising activities for supervised, limited and intended use of children and adolescents.

 

• Ensuring the promotion and dissemination of packages related to safe use of the Internet is state policy.

 

• Guidance is provided to encourage the use of limited internet packages in homes.

 

• Priority is given to the lessons in order to develop practices related to usage awareness.

 

  • Assistance is provided by the school guidance counselors to raise awareness of the parents about the ways and means of inspection and to develop and disseminate the necessary practices.

 

MOBILE PHONE USAGE

Therefore; Teachers and auxiliary services personnel cannot use their mobile phones in the time and environment of students.

2. Students cannot bring their mobile phones when they come to school - they can come and go with the student service vehicle and it is easily possible to reach the student through the service staff. Students who are obliged to bring their mobile phones to the school for any reason must hand over their mobile phones to the school administration´s location and the related officer in order to take them out of school. It is forbidden for any student in the class to have a mobile phone and therefore use it.

3. The student who violates the prohibition of the possession of a cell phone in the classroom and in the school building shall be confiscated by the school administration for a period of one week in the first violation and two weeks in the second violation by the school administration (to be returned at the end of the period). In order to support this sanction to be applied in case of breach of the rule, the parent is accepted and signed by the written agreement made at the beginning of the academic year (or during the registration of the student).

4. No student is allowed to access the wi-fi connection within the school boundaries. In other words, it is forbidden for the student to obtain the password in any way and to connect to the wireless network connection. The student´s cell phone, which is found to have violated this prohibition, is confiscated for a week.

5. The student´s mobile phone can only be used under the control of the teacher and as a course tool during the course activity applications within the boundaries of the school and classroom. Use outside of this purpose is not permitted.

6. The student cell phone number is not allowed to be learned by anyone other than the person authorized by the parent.

7. Meetings are held with parents every year to inform them about the use of mobile phones at the beginning of the academic year.

8. Teachers are held three times a year (at the beginning, at the end and at the end of the education period).

 

PHOTOGRAPHY OR VIDEO SHOOTING AND PUBLISHING IN OUR SCHOOL

 

1. Photographs and videos cannot be taken within the boundaries of the school or school playground, except for the events and programs that the parents of the parents want to know, except those assigned by the school administration. This prohibition is also valid if a student wants to take pictures and videos of another student.

2. The photographs and videos taken by the persons appointed by the school administration may only be published in the school´s official web address and virtual environments with the request and written approval of the relevant parent. Photos and videos of the pupil´s student who does not approve his / her student will not be published.

3. Measures are taken to prevent the students from experiencing psychological pressure while shooting if they are not allowed to photograph and video images by their parents.

4. The pictures and videos published by the school officials are not included in the personal information of the students. Students will ask for permission from a teacher before preparing or answering a video conference call or message. Video conferencing will be appropriately supervised for students´ age and ability. (schools should list how this will be implemented and achieved.) The consent of parents and carers will be acquired before children participate in video conference activities. Video conferencing will be carried out through official and approved communication channels following a sound risk assessment. Only host administrators are granted access to video conference management areas or remote control pages. Unique sign-in and password information for trained video conferencing services will only be provided and secured to staff members.

 

OUR E-SECURITY POLICY

Digital technologies also offer exceptional opportunities and opportunities for school-age children. Children can also access information, fun games and similar activities easily and quickly with the internet. However, besides the great facilities provided by digital technologies, the existence of the danger of the child encountering mental, psychological and physical attacks and traps is an unacceptable reality. For example, it is possible for a child on the Internet to watch a commercial that appears unintentionally, or to enter a pornographic site because of an incorrect word that he or she will knowingly write to the search engine; drag to environments that will drop. Not to mention the fact that there is no news of a child who is frightened, anxious and terrified, mentally or physically victimized by some online games.

 

The most sure way of protecting the child from the dangers mentioned above is to keep him away from the Internet. However, due to the rapidly developing digital technologies, and unfortunately, it is not possible to keep the child completely out of the internet, and to completely ban it does not solve the problem. Moreover, it has become impossible to completely prohibit and prevent access to the Internet because of environmental factors and parental attitudes. For this reason, it is necessary to find more effective measures than trying to completely ban the child from the dangers of the internet environment.

 

First of all, it should be noted that no measures that can be taken due to the possibilities of digital technologies cannot protect the child from the above-mentioned hazards by one hundred percent. Therefore, there is no more effective way to protect the child from these dangers than to provide information, consciousness and behavior to the child.

 

Due to these facts, as a school policy, we carry out persistent and determined practices to protect our students from the dangers and harms of the internet environment and bring necessary and applicable prohibitions.

 

SAFETY PRECAUTIONS FOR CHILDREN AND ADOLESCENTS

 • We conduct awareness-raising activities for supervised, limited and intended use of children and adolescents.

 

• Ensuring the promotion and dissemination of packages related to safe use of the Internet is state policy. Telekom offers a secure internet package.

 

• Guidance is provided to encourage the use of limited internet packages in homes.

 

 • Family unions should be strengthened and encouraged.

 

 • There is a need to increase social projects in which young people will actively participate.

 

 • Help to increase the use of secure internet packages.

 

 • It is necessary for the computers used in the family to be able to create different profiles according to the user and the secure internet service should be offered with different packages according to these profiles. Studies on this have been started.

 

• Priority is given to the lessons in order to develop practices related to usage awareness.

 

SCHOOL STAFF

Our school staff are trained by the ICT coordinator and are attending every year´s training by European Schoolnet (www.eun.org) and School Education Gateway. They have also participated in online and online professional development activities from the eTwinning professional development portal. Feruze EROL CANTÜRK took the Internet Security and eTwinning Ethics course. The online security (e-Security) policy will be formally provided and discussed for the participation of all employees and will be strengthened and emphasized as part of our responsibility to protect. The staff will be aware that Internet traffic can be monitored and tracked to a single user. Dignity and professional conduct are required when using school systems and devices. All members of staff will be provided on a regular (minimum annual) basis in a variety of ways, from professional and personal to up-to-date and appropriate staff training on safe and responsible Internet use. All employees will realize that their online online behavior can affect their role and reputation in the school. Legal, disciplinary or legal measures may be taken, considering that it has made the profession or institution dangerous or lost confidence in its professional skills. Members of staff who are responsible for managing filtering systems or monitoring ICT usage will be supervised by the Leadership Team and have open procedures to report problems or concerns. The school must check the useful online tools that employees must use according to their age and abilities. They acknowledge that parents have an important role to play in order for children to become reliable and responsible users of the Internet and digital technology. Parents´ attention will be directed to the school´s online safety (e-Security) policy and expectations on the school website and in the school prospectus and on the school website. A cooperative approach to online safety with parents at home and at school will be encouraged. It may include emphasizing online security at other well-attended events or providing parental trainings, including demonstrations and recommendations for safe Internet use at home. They will organize social activities such as parental education, time together and sports days. As part of the School Agreement, parents will be asked to read the online safety information. Parents will be encouraged to read the Acceptable Use Policy and discuss their impact with their children. Information and guidance for parents on online security will be presented to parents in various ways. Parents will be encouraged to behave positively in the role model for their children online.

     Our school is celebrated in 2019 on a safe internet day. Throughout the week, students were informed about the activities and active participation was ensured by following the promotional banners and videos.

Safer Internet Center (gim.org.tr) - The official website of Safer Internet Center.http: //guvenlinet.org.tr/en/

Secure Web (guvenliweb.org.tr) - awareness portal for online security issues.

Safe Kids (guvenlicocuk.org.tr) - a game and entertainment portal for children under 13 years.

Ihbar Web (ihbarweb.org.tr) - the phone line for illegal content.

Internet BTK (internet.btk.gov.tr) - Internet and IT law awareness portal.

SID Page (the gig.org.t) - Safer Internet Day, the official sayfası.vel students and parents are introduced, educators and students around here in Turkey vidoe informative, presentations were followed. In our study, brain storming activities have been arranged, surveys have been made and the boards were prepared with the students.It was used for the purpose of information from www.guvenlinet.org.tr/en/.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.02.2019 - Güncelleme: 14.01.2023 19:55 - Görüntülenme: 532
  Beğen | 0  kişi beğendi